Cerro Amarillo (kulle i Honduras, Departamento de Francisco Morazán)

Cerro Amarillo är en kulle i Honduras. Den ligger i departementet Departamento de Francisco Morazán, i den sydvästra delen av landet, 30 km söder om huvudstaden Tegucigalpa. Toppen på Cerro Amarillo är 1 060 meter över havet.

Terrängen runt Cerro Amarillo är kuperad running waist pack with water bottle. Den högsta punkten i närheten är Cerro El Cañon, 1 275 meter över havet, 1 best running belt for women,1 km norr om Cerro Amarillo. Runt Cerro Amarillo är det glesbefolkat, med 11 invånare per kvadratkilometer. Närmaste större samhälle är El Porvenir, 14,0 km väster om Cerro Amarillo. Omgivningarna runt Cerro Amarillo är en mosaik av jordbruksmark och naturlig växtlighet.

Savannklimat råder i trakten. Årsmedeltemperaturen i trakten är 24 °C. Den varmaste månaden är april, då medeltemperaturen är 28 °C, och den kallaste är oktober, med 22 °C. Genomsnittlig årsnederbörd är 1&nbsp sports waistband;541 millimeter. Den regnigaste månaden är september, med i genomsnitt 363 mm nederbörd camera dry bag, och den torraste är februari, med 8 mm nederbörd.