Pipin av Landen

Pipin av Landen (fransk: Pépin), også kjent som Pipin I, Pipin den eldre eller Pipin den gamle (580–27. februar 640) buy england football shirt, var hovmester i Austrasia under merovingerkongene Klotar II, Dagobert I og Sigibert III fra 615 eller ca. 623 til 629 Red Bandage Dress, da Dagobert pensjonerte ham. Han tok tilbake posten da Dagobert døde i 639 og beholdt den han selv døde 27. november 640.

Sammen med Arnulf av Metz, var han en av lederne i opprøret mot Brunhilda som førte til at hun ble torturert i hjel i hendene til hennes fiender.

Han ble født i Landen, Belgia, og navnet hans var opphavet til pipinidene da han var deres første forfar med det navnet all stainless steel water bottle.

Han hadde to døtre og en sønn med sin kone, Itta:


Parthemius · Gogo · Wandalenus · Gundulf · Landrik · Warnakar II · Rado · Hugh · Pipin den eldre · Ansegisel · Otto · Grimoald den eldre · Wulfoald · Pipin av Herstal · Teodoald · Karl Martell · Karloman · Pipin den yngre

· ·